Kissé megkésve, de lássuk hogy is alakult a múlt vasárnapunk. Hetek óta készültünk egy jó kis fülledt nyáresti koncertre az A38 hajó tetőteraszán. Aztán ahogy közeledett a nap, egyre egyértelműbb lett, hogy nem sok esély van a napra, de még magára a koncertre sem... merthogy olyan felhőszakadás lett, hogy kezdtünk lemondani az egészről.

Aztán vasárnap délelőtt hirtelen döntés, csináljuk meg a koncertet és a bulit a hajó koncerttermében. Nagyobb terem, jobb hang, de vajon elindulnak az emberek a szar idő ellenére? Hát elindultak... S hogy mit hallottak?

8ra odamentünk, kellemes beállás, amin máskor órákat tökölünk, most pikk-pakk ment 20 perc alatt. Már ez gyanús volt, csak nem jó este elébe nézünk?  Aztán kezdtek szépen érkezni az emberek. 10re már egész sokan lettek, amikor kezdett az első fellépő.

 

Beck Zoli (30Y) + Ligeti Gyuri (The Puzzle) akusztik koncert


Igazából senki nem tudta pontosan mire is számítson. Beck Zoli és Gyuri több mint 10 éve jóbarátok, itt-ott zenélgettek is együtt, de kifejezetten ketten, közösen még nem nagyon csináltak semmit. 

Végül az lett az elgondolás, hogy legyenek 30y dalok és Puzzle dalok közösen eljátszva. Illetve mindenki maga is eltolt egy szóló dolgot. 

Volt egy kis félsz, hogy hogyan fognak működni az akusztikus dalok, de vmi hihetetlen energia volt Zoli meg Gyuri között. Volt 30Y dal ősbemutató (Elrobog), élőben először itt eljátszott Puzzle (Only winter), és a végére egy Twist and Shout. Akusztikusan is ütött.

40 perc, a hajó is szépen megtelt. Jó volt. Ha lehet hinni a híreknek, lesz még folytatás.

 

 

 

 

 

Ez az a 30Y dal, amit itt játszottak először. Ősbemutató.

 

The Puzzle koncert


Az akusztikus dolog után pár perc átszerelés, és már kezdett is a zenekar. Valamiért úgy alakult, hogy jóideje csak csendes vagy akusztikus koncertek voltak, talán a 30Y turné óta nem is játszottunk normális koncertet, úgyhogy már mindenkiben benne volt a mozgolódás.

Talán ezért, talán másért, de rohadt jól sikerült. Lényegében lement a leendő nyári fesztivál setlist, egy csomú új magyar dallal. Jópárat itt játszottunk először élőben. Sőt még egy meglepetés is elrejtésre került, nem is lett elpróbálva, de a közönségből valakinek a hangos hömbölgésére végül eljátszottuk régi jó nótánkat, a Naptánc-ot is.

Jó volt, úgyhogy jöhetnek a fesztiválok, találkozunk június 20-án Orfűn!

The Puzzle: Make the most of now
Koncerteken ritkán játszott dal, anno még egy Vodafone reklámhoz készült, de túl jó lett, megtartottuk inkább. ;) A felvétel érdekessége, hogy Gyuri elfelejti az elején a szöveget. Persze lehet h ez nem érdekes, hanem lúzer. Dehát ezek vagyunk! :)

 

The Puzzle: Friss levegőn
Eredetileg Somogyi bunkó néven futott. De aztán Friss levegőn lett belőle. Gyuri amúgy kaposvári... somogyi fiatalok szevasztok!!

 

Girlpower DJ set:

A Death Disco már évek óta működik Pesten, Diktátor és Huszár hathatós nyüzsgésének köszönhetően. Olyannyira szépen intézményesült a klubest, hogy már saját szuper DJ tehetésgeket is kinevel. A Girlpower egyenlő Fanni meg Berni, akikről bátran kijelenthetjük, hogy Budapest legjobb DJ csajai. Köszönjük, csókolom. Itt is szereztek jópár rajongót, kb. egy A38 hajónyit, most mondjuk azt h. még Zságer Balu is csak dícsérni tudta őket? Ez pedig ritka dolog..

A képen balról jobbra Fanni, Gabi (aki amúgy a Puzzle új koncertszervezője) és Berni

 

Ligeti Gyuri + Beck Zoli / KAZETTÁS dj set


Na ilyet sem nagyon csinált mostanában senki. Kitaláltuk, hogyha már úgyis mindenki DJ, hát játszanak Gyuriék is. Gyuri talán már próbálkozott korábban Diktátorral meg Huszárral, Beck Zoli viszont nem. Úgyhogy egy újabb debütálás az estén. Jó előre beszereztük régi kazettás lejátszókat, a mesterek másoltak, és éjfél után kezdődött a móka. Don't stop me now, Doors, klasszikusok, ahogy mi láttuk Gyuri meg Zoli a végére úgy belejött, hogy tolták volna még simán jóideig..

  

Dictator & Hussar  / Király Károly

Eddig volt a szép rész. Innentől kezdődött a lejtmenet. Diktátor és Huszár a Kolin énekes Márk mc-zésével bemutatta, hogy mindenhonnan van lejjebb. Aki hallott már ennél szarabb DJzést jutalom ellenében jelentkezzen a szerkesztőségben. Az estét amúgy Király Károly zárta, jó kis elektro veretéssel, de addigra már minden Puzzle családtag elfoglalta magát. Volt aki drámázott, volt akinek a szíve fájt, de szeretet és béke lett a vége.

 

Képek videok:

Ha mindez nem elég, akkor rengeteg kép és video itt:

http://www.szorfdeszka.hu/2009/0531pu/

Egy lengyel fotós blogger is járt a buliban, az ő képei meg itt:

http://pitaparty.blogspot.com/2009/06/death-disco-budapest-feat-puzzle-a38.html

A bejegyzés trackback címe:

https://thepuzzle.blog.hu/api/trackback/id/tr191168794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tothbarbi 2009.06.08. 00:08:32

hát így hogy olvasom a beszámolót még inkább sajnálom, hogy ki kellett hagynom. viszont huszadikán szerintem mi is kinézünk orfűre, kb az lesz az egyetlen értelmes nap :)
sok szépet és jót
pupik
b
süti beállítások módosítása