Hangulatjelentés :)

2009.09.13. 23:27

Valóban sok kritika ér minket mostanság, hogy elhanyagoljuk az internetes dolgokat... Ami igaz, az igaz: a Puzzle oldal (www.thepuzzle.hu) átmenetileg nem elérhető, de hamarosan ez megváltozik, ahogy a blogolás gyakorisága is - vélhetőleg pozitív irányban.

Nem szeretnénk védekezésekbe bocsátkozni, de tudjátok sok volt a dolog mostanában. Nemcsak a fesztivál-szezon miatt, hanem elsősorban azért, mert rászántuk magunkat végre egy új magyar lemezre. A felvételek már készülnek - erre az alkalomra kiépült az angliai Seven Sisters Studio mintájára az SSS-No.2 itthon - és a kedvetekért szolgálhatunk egy - ugyan nem végleges - számsorrenddel is. A megjelenés decemberben lesz, ha sikerül megegyeznünk a kiadóval, akkor ingyenes letöltéssel is számolhattok - hacsak valaki nem ragaszkodik még az obskurus fizikai adathordozóhoz, mert annak megszerzése természetesen anyagi megterhelést fog jelenteni. Ezen kívül lesz még klip (több is), lemezbemutató koncert, stb.

Ezzel kérjük tehát kis türelmeteket, legalábbis a felvételek befejezéséig, aztán folytatódik a baromkodás - ebben biztosak lehettek. És akkor a dallista:

 

1. Áldás - angolul: Save the most of now
2. Somogyi bunkó (aka. Friss levegőn)
3. Várj! - angolul: Sunrise
4. My little animal - magyarul: Az én kicsi állatkám
5. Más bolygóról - az angol szöveg még készülőben...
6. Egy tánc - angolul: A dance
7. Mindent elhittem - angolul: I don't love you
8. I work out - Békakirály
9. Take me - Szállj el
10.Együtt - angolul: You don't love me
11.Szép új világ - az angol szöveg még készülőben...
12.Coming from the east - magyarul: Keletről a napfény

Ilyen volt az akusztik.

2009.08.06. 11:32

Aki lemaradt az MR2 akusztikról, az innen le tudja tölteni az egészet egyben:
http://rapidshare.com/files/264187511/puzzle.mp3

Aki nem akarja letölteni, azoknak egy-egy jó pillanat:

Ez a Be fine, magyarul Hosszú éj. Zságer Balázs zongorázik.

 

Ez a Coming from the East, szintén Zságer Balázs zongorázik.

MR2 akusztik. Ma este. 11től.

2009.08.04. 21:57

Holnap meg már a dalokba is bele tudtok majd hallgatni.
Addigis az interjú:

 

Észrevétlenül ránktört a nyár és a fesztiválszezon, olyannyira, hogy még a blogot is hanyagoltuk. A Puzzle kiccsalád mostmár lassan kontrollálhatatlan mennyiségű zenekarban érintett, úgyhogy koncertek, utazások elvitték az időt.

A szokásos mesélés helyett most inkább képeket tolunk, itt-ott kis magyarázattak, hogy miket is csináltunk az elmúlt hetekben.

Kezdjük az elején: van a Puzzle, az anyahajó. Van a Zagar, amiben Gyuri énekel és Dictator manageli. Van a Demon Superior, ami a Zságerék új elektro projectje, és amiben mostanság szintén Gyuri énekel és szintén Dictator manageli. Továbbhajózva, Huszár most két zenekarban érintett még, dalszerző gitáros a Nemjuci kötelékében és penget az Amber Smith zenekarban. Fecó kevésbé rakendroll ha nem a Puzzleban püföl, ő játszik az íres MÉZ zenekarban és a keleties Chalaban arcokkal. Zárásképp pedig Diktátor és Huszár az igen meglepő nevű Dictator & Hussar DJ párosként játszik erre-arra. Akárhogy is számolom, ez összesen nyolc különböző formáció, szóval nem unatkozunk. Jöjjenek a képek!június 30. napközben Huszár készülődik épp a finom ebédjéhez a Nyugíjfolyósító Intézet pincéjében található étteremben. Ennyi koncerthez kell is ám az energia.

június 30. kedd este: koncert a Gödörben. nem sikerült rosszul, de különösebben jó sem volt. nagy hőség, utánunk a Supersonic játszott. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

június 30. szintén még a Gödrös este. a koncert után ott maradtunk dumálgatni mindannyian, egészen addig míg hajnalban el nem kezdett esni az eső.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 másnap Gyuri énekelt a Zagarral a ZP-ben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meghalt Jacko, ez elég szomorú. Az internet kileng, annyian keresgélnek és jönnek rá hirtelen, hogy a derék néger kisfiúból csúnya fehér nővé avanzsált király hiába tett meg mindent az elmúlt években, hogy pedofil zombiként rögzítse magát a jónép fejében, azért mégiscsak mintha zenélt is volna.. De még hogy!

Lehet utánanézni, hogy Thriller így, meg Bad úgy, ilyen rekord olyan rekord hátán, de azért Jackóról mindenkinek van legalább egy személyes kis története, úgy mint titokban moonwalkolás a tükör előtt, smooth criminal bedőlös klipp, és még sorolhatnám... úgyhogy most tegye fel a kezét, aki nem tudja legalább egy dalát végigénekelni. Micsoda? Egy kéz sincs a magasban? Nocsak.

Nekem is (diktátor) megvan a személyes kis Jacko sztorim, leginkább, hogy sosem szerettem általánosban, de egyik osztálytársam olyan ügyesen moonwalkolt a folyósón nagyszünetben fehér zokniban, hogy minden harmadikos csodájára járt. Osztálykirándulásokra is hozta mindig a Jacko kazettákat, de ez sem segített, hogy megokosodjak.. ..ahhoz még kellett pár év.

És már el is érünk 2005. júliusához. A Puzzle Londonban lakik, épp megváltunk alapító dobosunktól, Attistól, és hazajöttünk, hogy az új dobos (az azóta már sokszorosan lecserélt) Blaskovics Gyuri a VOLT fesztiválon debütáljon.

Nagy meleg, turnébusz berámolás, kis kaja a Westendnél (Gyurinak akkoriban a csülök pékné módra volt a kötelező itthoni kör, valószínűleg a brit koszt vitte rá erre, mert ma már szerintem meg nem enné...), és már irány is Sopron.

Együtt az egész kiccsalád, felrámolva mindenki, épp hogy kiérünk az autópályán, már fel is merül a kardinális kérdés: na mi szóljon a kocsiban? 2005-ben járunk, ekkor hiába utazik egy buszban Diktátor és Huszár, még három év kell, hogy felfedezzék a magukban szunnyadó DJ-t. Úgyhogy ahogy kell, nincs apelláta, Diktátor ipodja rákötve a kisbusz hifijére, hangerő max-on és egyszercsak felüvölt.... Oasis? Dehogy, azzal csak Gyurit csesztetik. Beatles? Fenéket, elég a klasszikusból. Vmi jó kis új indie, hisz épp ekkor haverkodunk össze a Libertines-szel vagy a Keane-nel? No way. Akkor? Jacko - Don't Stop 'Til You Get Enough!!!!!!! Valószínűleg a föld legjobb diszkószáma.

Hogy miért pont ez? Arra már nem is emlékszem, de az biztos, hogy szép sorjában a Jacko Best of végigment az ipodról.

Reakciók? Tekintettel arra, hogy üvöltötta zene, sokat nem tudtunk beszélni, de Gyuri kifejtette, hogy mennyire nem szereti ezt a zenét, mert amikor kicsi volt, apukája kazettákat kapott egy kollégájától, ami tele volt jó zenékkel, LedZep, mindenféle jó rokk, ő ezen szocializálódott, dehát a tekergetés fáradalmas, úgyhogy kénytelen volt végighallgatni a szörnyűséges diszkódalokat, igen, olyanokat mint ez ami most szól. Meg ez, ami most. És mérgelődve ütötte a lábával a ritmust! A mellettünk elhaladó Zagar buszban ülők (ők is aznap játszottak a VOLT-on) csak azt látták, hogy komoly party van a Puzzle kocsiban, de Zságer hiába telefonált át, hogy mi is történik, Gyuri "valami nagyooooon rossz zene szól" kiabálását nem igazán értette. Ja, mert üvöltött Jacko.

Hát ennyi. Én a mai napig szívesen hallgatom a Best of albumát, mert tele van jó dallal. És még csak azt sem mondom, hogy csak a régi funk diszkó cuccok a jók. Van a késői patetikus vonalból is ütős dal. Érdemes beleásni.

Ja és hogy mi lett a fesztivállal? Megérkeztünk, óriási sár volt, majdnem elütöttük a turnébusszal a felénk gyalogló Gyurcsányt (bizony-bizony, ez a maradandó történelmi esemény is megérne egy külön posztot), Blaskovics Gyuri dobos debütált, de mivel alig egy héttel korábban tudta meg, hogy Puzzle tag lesz, hát 6 dal után megállt a tudomány, a zenekar amúgy el is rontotta a nyitószámot a Fragilet (amiről korábban már írtunk), szóval valószínűleg legrövidebb és legbénább fesztiválfellépésünk volt. Azóta Blaskó helyett már Fecó dobol, és csütörtökön fellépünk újra a VOLT fesztiválon, 17h-tól az MR2 színpadon. Ezúttal nem turnébusszal megyünk hanem kocsikkal, de lehet tippelni, hogy a diktátor autóban mi fog szólni Sopron felé menet. R.I.P. Jacko.

Múlt héten megnyitottuk a fesztiválszezont. Íme az első beszámoló turnémanagerünk Gabi szemszögéből!

A nyár a Puzzle-nál is elkezdődött hivatalosan is. Elindult a nyári fesztiválszezon. Első állomásunk beszámolóját olvashatjátok (Berni kamerával rögzítette is szinte az egész „osztálykirándulást”, igyekszünk minél hamarabb a nyilvánosság elé tárni).

Szóval múlt héten (jún. 20) Orfűn jártunk a Fishing On Orfű fesztivál keretein belül.  Kisebb-nagyobb gubancok előzték meg az indulást - előző éjjel tudomást szereztünk Huszártól, aki már 2 nappal ezelőtt játszott az Amber Smith-tel és a Nemjucival, hogy teljes backline-t vinni kell a fesztre. A problémát végül sikerült megoldanunk és egy sofőrt meg egy kisbuszt szereztünk másnapra.

Az indulás és találkozó délután fél háromra volt belőve. Valami oknál fogva mindenki időben érkezett, meglepő de még Gyuriék is odaértek. Persze, hogy ne legyen minden 100as, a kisbuszra kellett várni. Közel 2 óra várakozás után gyorsan bedobtuk a cuccokat és elfoglaltuk a helyünket. Első sor: sofőr + Huszár. Második sor: Zsuzska+Gyuri+Fecó. Harmadik sor: girlpower ( Fanni és Berni) + Gabi. Sajnos managerünk Dani nem tudott velünk tartani, mert elkapta valami nyavaja… Infúzió+doki, neki így telt...[„fosing on orfű” :)) ]

A buszban zene, sör, bor, chips és minden ami kihagyhatatlan az osztálykirándulásból. Negyed nyolc- fél nyolc körül meg is érkeztünk a helyszínre, eső, sár, hideg. Gyors pass felvétel és beállás. Csúszás is volt a színpadon. Puzzle közel  40 percen keresztül játszotta el a régebbi angol és az új magyar nyelvű slágereit. A közönség mozgott, táncolt, énekelt, leginkább a az új számoknak volt nagy sikere. Hibátlanul letolták a műsort és gyorsan be is pakoltunk a buszba.

Az eső egyre jobban esett, úgyhogy mindezek után gyorsan megkerestük azt a helyet, amit ilyenkor a legtöbben: kajasátor! Pizza, hamburger, kisfröccs, nagyfröccs és persze sör! Majd vissza a Bomba színpadhoz ahol Eric Sumo kezdett. Valaki autóban félálomba hallgatta végig, valaki az elsősorban táncolt. Mindenestre elfáradtunk a végére-közepére.

Akkora csúszás lett a színpadon, hogy a Zagar és vele együtt Gyuri is az éjjel 11-es kezdés helyett, fél 1kor még csak a beállással ügyeskedtek. Nekünk a busz miatt azonban mennünk kellett hazafele, így gyorsan összeszedtük a egymást és beültünk a buszba, Gyurit hátrahagyva Zagarozni.

Amikor már indulásra készen álltunk, Fecónak eszébe jutott, hogy nincs fesztivál lángos nélkül! Így egy gyors lángos vásárlás még belefért, aztán irány Budapest! A buszban a csendet még megtörte néha-néha egy kis moraj, beszélgetés, majd végleg elcsendesedett a busz az éjszakában.

Ne felejtsétek 30-án Gödörben találkozunk (ingyenes) aztán júli 2. VOLT fesztivál Sopronban!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mit csinálunk mostanában?

Címkék: helyzetjelentés

2009.06.18. 11:51

Mostanában mindig valami nagy téma körül blogolunk, úgyhogy egy kis váltás. Mi történik mostanában?

Hétfőn próbáltunk, mert szombaton Orfűn kezdjük a fesztiválszezont. Huszárnak már akkor elege volt, merthogy ő kedden ugyanezt tette a Nemjucival, szerdán meg az Amber Smith zenekarral. Dehát így jár az, aki egy seggel több lovat akar megülni. Mindezek tetejébe Huszár ma le is lépett Orfűre, mert az előbb említett két zenekarnak ma lesz ott koncertje. És hogy teljes legyen a kép: egymás után.

Gyuri segített felvenni ezt-azt az új lemezükhöz Supersonicnak, meg munkálkodik mindenfél hangmérnöki cuccon. Lassan de biztosan kezdenek rájönni a népek, hogy mennyire atomjó producer is rejtőzik benne. Zsuzska zeneiskolában tanít gyerekeket gitározni (erről majd bővebben az őt bemutató blogban...), dehát ott megkezdődött a szünet, úgyhogy most regenerálódik, és készülődik ő is a fesztiválokra.

Fecó szépen csendben dobol másik zenekarával a MÉZ-zel, de ha hangszert akartok venni, akkor köszönjetek be hozzá, a Batthyány tértől csak egy köpésre. Kifejezetten szereti az olyan vásárlókat, akik végigpróbálnak minden gitárt, és elprüntyögik a Nothing else matters elejét az összesen. Diktátor kókadozik, mert összeszedett valami vírust, meg hát megy az ügyködés, hiszen ősszel új lemez, klipp, mindenféle jó dolog.

Úgyhogy így állunk most.
Szombaton gyertek Orfűre, este 7-től játszunk a Bomba színpadon, egy rakás új dalt is eltolunk. Aztán utánunk jön a Zagar, ahol ugye Gyuri megint énekel majd.

És hogy mit csinálunk jövő héten?
Gyuri a Zagarral fog fellépni a Népstadionban a Depeche Mode előtt, aztán pénteken családi kirándulásra indulunk: Gyuri atomkedvencei, a Razorlight lép fel Bécsben. Ingyen. Úgyhogy azt nem hagyjuk ki, családi piknik lesz. Majd beszámolunk.

A végére pedig egy új dal. Óriás sláger. Majd a zenét is feltesszük, de egyelőre maradjon a szöveg.

The Puzzle: Egy tánc

Délután a Délinél
Nem volt más csak a gesztenyés
Aztán arcok jöttek
Szemünkből kinézni egy kicsi fényt.

Egy kávé aztán indulás
Fölfelé. Bár lennék valaki más
Mint akitől zsepit kér
Itt a lépcsőn álló hölgyemény.

Egy telefon és távozunk.
Viszlát: később majd a Gödörnél!
Csak az ízéért:
Azt hiszem még egy tipli belefér.

Itt az éj.
Halkan járj.
De ha nincs fény
Inkább szállj.

Refr:
Mert mikor reggel hazaérsz
Nem tudod majd mit csináltunk még.
Nem tudod hogy semmi sem történt.
Csak egy tánc.

Még egy perc és ott vagyunk.
A Dani megint kész.
Mondja a Fecó és olyan furán néz
De mondom hidd el:
Nem lesz semmi vész.

Az Áldás után hangolunk
Jajj miért mindig én?
A Huszár nevetgél
Biztos megint elhagyta a számat
Valami hülyeség.

Itt az éj.
Halkan járj.
Vagy nem is, tudod mit?
Inkább szállj.

Refr:
Mert mikor reggel hazaérsz
Nem tudod majd mit csináltunk még.
Nem tudod hogy semmi sem történt.
Csak egy tánc.

Nem. Nem Nem. Nem.
Nem történt.
Nem történt.
Nem történt.

Mert mikor reggel hazaérsz
Nem tudod majd mit csináltunk még.
Nem tudod hogy semmi sem történt.
Csak egy tánc.
 

Februárban, amikor újra aktivizáltuk magunkat, az MR2-nek is adtunk dalt, új, magyarnyelvű, visszatérő, ilyen hívószavak kíséretében. Végülis játszották is, mégha nem is pont annyiszor mint amennyiszer szerettük volna.

Mindenesetre most csináltak egy újabb válogatás cd-t "Egy kis hazai címmel", aminek ez a harmadik sorozata. Erre most rákerült egy dalt tőlünk is, az "Áldás". Közvetlen a Kolin után jövünk mi, szép párosítás. Úgyhogy ha valaki összefut esetleg a CD-vel, ajánljuk mindenkinek, és nem csak feltétlen miattunk. Vannak rajta jó dalok rendesen, bár az más kérdés, hogy ma egyáltalán él-e még olyan ember, aki CD-ket vesz. Ha ti láttatok már ebből a kihalófélben lévő homo sapiens alfajból, szóljatok..

 
1. Quimby - Ajjajjaj
2. Pannonia Allstars Ska Orchestra - Hungarian Dish
3. Anima Sound System - Switch Me On
4. Heaven Street Seven - Szia
5. The Moog - You Raised a Vampire
6. Brains Feat. Harcsa Veronika - Pill To Take
7. Nils - Hello
8. Buppa - Fixi Club
9. Óriás - Fát Dönteni
10. Bijou - Depresszió
11. Karányi Feat. Judy Jay - Ellaybe-Aido(Libido)
12. Aiming For Sunday - Let You Down
13. Colorstar - Roam The Land
14. Kolin - San Francisco
15. Puzzle - Áldás
16. Planet 55 - Nowadays
17. Hollywoodoo - Forog a kerék
18. Folkfree feat. Mc Sir Real & KW Arms - Szakítós
19. Belmondo - Szabadon
20. Kéményseprők - Sodorj Duna

 

The Puzzle: Fragile

Gondoltuk, a mai blogban felteszünk egy régebbi Puzzle dalt. Válogatás közben eszembe jutott, hogyha már régi, akkor legyen az én személyes kedvencem. Amihez így meg már egy sztori is jár. Hogyan is lett a Puzzle-nak managere. Egy diktátoros bejegyzés.

2003 őszén jelent meg a Csak játék c. lemez, addig nem is hallottam túl sokat a zenekarról. Vagyis valamennyit mégis. Jópár évig ügyködtünk Marcellel, aki anno Yonderboi mellett a német Mole kiadó féltett büszkesége volt. Valamikor 2003 nyarán az akkor nyíló Mokkacukába mentünk, mert lehetett tudni, hogy Yonder befordult, kis szünetet akar tartani, de zenekara először Pulzus néven, majd gyorsan Zagar-ra váltva folytatja. Hallottam számaikat, Marcel szerint egész jók voltak, de Zságer vmi miatt bevett néhány dalba énekest, aki viszont gáz, olyan mint az oéziszes csávó. Lementünk tehát, hideg este, szinte senki nem volt, pár instrumentál dal, majd jött az emlegetett oéziszes csávó énekelni. Ligeti Gyuri. Szó mi szó, tényleg kicsit volt áthallás, Gyuri hangja oké hasonlít a mai napig, de akkor épp tányérsapkában, hátratett kézzel énekelt, így valóban kicsit túl sok volt már az oéziszből. De a dal nagyon jó volt, tetszett. Annyi még megmaradt, hogy Zságernek valami kaposvári haverja az énekes, van saját zenekara is, valami Puzzle, állítólag lassan lesz lemezük, de nem olyan jók. Hát köszi.

Ahogy készült Marcel új lemeze, és hívtuk a vendégeket, néha eszembe jutott, hogy keressük már meg a srácot, mert a hangja tényleg tök jó, énekelhetne vmelyik új számban. De Marcelnak az már túl rakendroll lett volna, meg egyébként is, Zságerrel már dolgozik.

Aztán hirtelen végetért 2003. végén a Marceles kollaboráció. Egy rakat lemezmegjelenés, külföldi fellépés, fesztiválok, miegymás után nem is akartam semmi manageléssel foglalkozni, vagy ha mégis, hát azt gondoltam, noha azért csak a gitározósrakendrollzenéket szeretem, de ha már egyszer évek óta elektronikus zenei producerrel tolom, ezt a szcénát, kiadókat ismerem, maradok a pályán. De vmiért beugrott az a Zagaros énekes meg a zenekara, a Puzzle.

Kis keresgélé után találtam egy kusza honlapot, rajta, hogy épp most jelent meg a magyar nyelvű Csak játék lemezük a Universalnál. De belehallgatni abba nem lehetett, csak a legfrissebb angol nyelvű demoikba, amit a soha meg nem jelent Noitulove albumhoz csináltak. Elsőként a Fragile-be. Nem is volt fent a szám, csak az első refrénig, egy 1,5 perces részlet. Na ott úgy megkattantam, ahogy azt kell. Letöltöttem és szerintem 150x meghallagattam még aznap repeate-en azt a másfél percet. Az tetszett benne a legjobban, hogy olyan volt mintha Lennon tolná vmi rohadt energiával teli rakendroll dalban.

Aztán másnap újra hallgattam, újra ugyanezt a dalt. Aztán harmadik nap írtam Ligeti Gyurinak, hogy tök sokat dolgoztam managerként, az elmúlt években pont Londonban valakivel, de most épp ráérek, nincs kedvük leülni beszélni egyet, hátha tudunk kooperálni... És végül lett. De ez már más sztori, majd lehet folytatom.

A Fragile amúgy azóta sem jelent meg sehol, sokáig Angliában ez volt a koncertindító szám, de amikor kiadókhoz mentem, soha nem toltam, nem is tudom miért. Mára már a koncertekről is kikopott, de én a mai napig szívesen előveszem. Remélem egyszer még bekerül a repertoárba is újra. Íme.

 

MR2 Akusztik galéria

Címkék: galéria képek mr2 akusztik

2009.06.09. 12:14

Sokáig készültünk az MR2 Akusztik felvételre. Valamiért nem is nagyon számoltunk be róla.  Úgyhogy azt meg is hagynánk augusztusra, amikor majd adásba kerül. De addigis nézegessetek képeket: felvétel, közönség, Beck Zoli, Zságer Balázs és persze a kiscsalád minden tagja. 

 

 
 

Régóta tervezgetjük, hogy csinálunk újra videoklippet, úgy tűnik erre most már majd csak a fesztiválok után, ősszel kerül sor, amikor remélhetőleg az új magyar lemezünk is megjelenik.

De addigis kell valami, úgyhogy készült egy montázs, az elmúlt időszak történéseiből. Rendezte, felvette, vágta, csinálta Tarr Berni. (rendeszeres blogolvasóknak: ő a Girlpower egyik fele - lámlám, ilyen egy rendes családi vállalkozás, mindenkit mindenbe bevonunk)

Betekintés a família életébe. Készülődés a próbaterem udvarán, tv felvétel, van ott mindenki, Zságer Balázs cameo, Huszár és Gyuri készülődnek a stúdióban (amiközben Huszárnak sikerült leejtenie Gyuri évek óta féltve őrzött, makulátlan Rickenbacker gitárját, rögtön lett is rajta sérülés...), Diktátor úgy ücsörög néhány képen mint egy gyerek az orvosi váróteremben, szóval igazi kordokumentum.

Nézzétek, mi szeretjük!!

 

Kissé megkésve, de lássuk hogy is alakult a múlt vasárnapunk. Hetek óta készültünk egy jó kis fülledt nyáresti koncertre az A38 hajó tetőteraszán. Aztán ahogy közeledett a nap, egyre egyértelműbb lett, hogy nem sok esély van a napra, de még magára a koncertre sem... merthogy olyan felhőszakadás lett, hogy kezdtünk lemondani az egészről.

Aztán vasárnap délelőtt hirtelen döntés, csináljuk meg a koncertet és a bulit a hajó koncerttermében. Nagyobb terem, jobb hang, de vajon elindulnak az emberek a szar idő ellenére? Hát elindultak... S hogy mit hallottak?

8ra odamentünk, kellemes beállás, amin máskor órákat tökölünk, most pikk-pakk ment 20 perc alatt. Már ez gyanús volt, csak nem jó este elébe nézünk?  Aztán kezdtek szépen érkezni az emberek. 10re már egész sokan lettek, amikor kezdett az első fellépő.

 

Beck Zoli (30Y) + Ligeti Gyuri (The Puzzle) akusztik koncert


Igazából senki nem tudta pontosan mire is számítson. Beck Zoli és Gyuri több mint 10 éve jóbarátok, itt-ott zenélgettek is együtt, de kifejezetten ketten, közösen még nem nagyon csináltak semmit. 

Végül az lett az elgondolás, hogy legyenek 30y dalok és Puzzle dalok közösen eljátszva. Illetve mindenki maga is eltolt egy szóló dolgot. 

Volt egy kis félsz, hogy hogyan fognak működni az akusztikus dalok, de vmi hihetetlen energia volt Zoli meg Gyuri között. Volt 30Y dal ősbemutató (Elrobog), élőben először itt eljátszott Puzzle (Only winter), és a végére egy Twist and Shout. Akusztikusan is ütött.

40 perc, a hajó is szépen megtelt. Jó volt. Ha lehet hinni a híreknek, lesz még folytatás.

 

 

 

 

 

Ez az a 30Y dal, amit itt játszottak először. Ősbemutató.

 

The Puzzle koncert


Az akusztikus dolog után pár perc átszerelés, és már kezdett is a zenekar. Valamiért úgy alakult, hogy jóideje csak csendes vagy akusztikus koncertek voltak, talán a 30Y turné óta nem is játszottunk normális koncertet, úgyhogy már mindenkiben benne volt a mozgolódás.

Talán ezért, talán másért, de rohadt jól sikerült. Lényegében lement a leendő nyári fesztivál setlist, egy csomú új magyar dallal. Jópárat itt játszottunk először élőben. Sőt még egy meglepetés is elrejtésre került, nem is lett elpróbálva, de a közönségből valakinek a hangos hömbölgésére végül eljátszottuk régi jó nótánkat, a Naptánc-ot is.

Jó volt, úgyhogy jöhetnek a fesztiválok, találkozunk június 20-án Orfűn!

The Puzzle: Make the most of now
Koncerteken ritkán játszott dal, anno még egy Vodafone reklámhoz készült, de túl jó lett, megtartottuk inkább. ;) A felvétel érdekessége, hogy Gyuri elfelejti az elején a szöveget. Persze lehet h ez nem érdekes, hanem lúzer. Dehát ezek vagyunk! :)

 

The Puzzle: Friss levegőn
Eredetileg Somogyi bunkó néven futott. De aztán Friss levegőn lett belőle. Gyuri amúgy kaposvári... somogyi fiatalok szevasztok!!

 

Girlpower DJ set:

A Death Disco már évek óta működik Pesten, Diktátor és Huszár hathatós nyüzsgésének köszönhetően. Olyannyira szépen intézményesült a klubest, hogy már saját szuper DJ tehetésgeket is kinevel. A Girlpower egyenlő Fanni meg Berni, akikről bátran kijelenthetjük, hogy Budapest legjobb DJ csajai. Köszönjük, csókolom. Itt is szereztek jópár rajongót, kb. egy A38 hajónyit, most mondjuk azt h. még Zságer Balu is csak dícsérni tudta őket? Ez pedig ritka dolog..

A képen balról jobbra Fanni, Gabi (aki amúgy a Puzzle új koncertszervezője) és Berni

 

Ligeti Gyuri + Beck Zoli / KAZETTÁS dj set


Na ilyet sem nagyon csinált mostanában senki. Kitaláltuk, hogyha már úgyis mindenki DJ, hát játszanak Gyuriék is. Gyuri talán már próbálkozott korábban Diktátorral meg Huszárral, Beck Zoli viszont nem. Úgyhogy egy újabb debütálás az estén. Jó előre beszereztük régi kazettás lejátszókat, a mesterek másoltak, és éjfél után kezdődött a móka. Don't stop me now, Doors, klasszikusok, ahogy mi láttuk Gyuri meg Zoli a végére úgy belejött, hogy tolták volna még simán jóideig..

  

Dictator & Hussar  / Király Károly

Eddig volt a szép rész. Innentől kezdődött a lejtmenet. Diktátor és Huszár a Kolin énekes Márk mc-zésével bemutatta, hogy mindenhonnan van lejjebb. Aki hallott már ennél szarabb DJzést jutalom ellenében jelentkezzen a szerkesztőségben. Az estét amúgy Király Károly zárta, jó kis elektro veretéssel, de addigra már minden Puzzle családtag elfoglalta magát. Volt aki drámázott, volt akinek a szíve fájt, de szeretet és béke lett a vége.

 

Képek videok:

Ha mindez nem elég, akkor rengeteg kép és video itt:

http://www.szorfdeszka.hu/2009/0531pu/

Egy lengyel fotós blogger is járt a buliban, az ő képei meg itt:

http://pitaparty.blogspot.com/2009/06/death-disco-budapest-feat-puzzle-a38.html

Ami azt jelenti, hogy senki nem fog megázni, megfázni, és még a hang is jobb lesz. Tessék jönni.

Sorrend:

21.00 - 22.00 Király Károly warmup
22.00 - 22.30 Beck Zoli (30Y) +Ligeti Gyuri akusztik 
22.45 - 23.30 THE PUZZLE - koncert
23.30 - 00.30 Girlpower DJs
00.30 - 01.00 Beck+Ligeti kazettás DJk
01.00 - 02.00 Dictator & Hussar
02.00 - zárásig Király Károly

Remélhetőleg ezt a dalt hamarosan a rádióból fogjátok majd hallani.
De addigis itt.

The Puzzle: Más Bolygóról

 


Az elmúlt időszak kicsit blogmentesen telt, de aggodalomra semmi ok, minden történést dokumentáltunk, az M1-es Aranyág tvfelvételtől egészen az MR2 akusztikig, úgyhogy hamarosan kép, hang és videodömping várható.

Na de addigis kezdjül a legfontosabbal. VÉGRE!! Vasárnap, azaz május 31-én este 21.00-kor az A38 Tetőteraszon Death Disco Cabriolet party lesz. Ahol játszunk mi, Beck Zoli a 30Y-ból és még egy rakás DJ.

De inkább beszéljen ez a kis video:

 

 

És a pontos program így fog kinézni:

21.00 - 22.00 The Puzzle
22.00 - 23.00 Beck Zoli (30Y) + Ligeti Gyuri (The Puzzle) akusztik
23.00 - 00.00 Girlpower DJ set
00.00 - 01.00 Beck + Ligeti KAZETTÁS dj set
01.00 - 02.00 Dictator & Hussar feat. MC Kolin Márk
02.00 - 04.00 Király Károly
 

Death Disco Cabriolet
A38 Tetőterasz
2009. május 31. vasárnap

Koncertek:
The Puzzle 
Beck Zoli ( 30Y ) 

DJk:
Dictator & Hussar feat. MC Kolin Márk - dj set
Ligeti Gyuri [The Puzzle ] vs Beck Zoli [30Y]- kazettás dj set
Girlpower - dj set

Király Károly [Panic Radio] - dj set

Belépő: 500 Ft
(teljes egészében lefogyasztható)

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bizonyára még csak kevesen tudják, hogy a Diktátor és Huszár kettősnek nagyon meglódult mostanában a szekér. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a fenti két kép. Manci néni - a hely szakácsnője - megrögzött D & H rajongó lett, még az ivója nevét is megváltoztatta csak azért, mert gyengéd érzelmeket táplál a duó egyik tagja iránt. Egyébként érdemes megnézni az arcokat: az öröm mindenütt... Hát igen..., nagy szó ez kérem szépen! További sok sikert kívánunk Magyarország Legjobb Indie DJ-inek!

gyuri

Iskolai előadás a Puzzle-ről

Címkék: park puzzle south

2009.05.05. 00:00

Noha azzal még nem büszkélkedhetünk, hogy iskolai tananyag lettünk - bár remélem ez sincs már messze - azt elmondhatjuk, hogy Mészáros Kinga szegedi rajongónk jóvoltából bekerültünk az oktatási rendszerbe. Ő ugyanis a zenekarról készít prezentációt informatika órára. Ezzel ki is érdemelte a "Ms. Prezentáció"* nevet - managerünk jóvoltából. Asszem' ebből a képből kiderül, hogy miért. Köszönjük Kingának! Gyuri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


* Ha vkinek vannak esetleg még ilyen cuccai, képek, rajzok, küldjétek csak. Az elmúlt időben kicsit szótlanok voltunk, de majd mindjárt postolunk egy csomó képet, történést!!

Folytatjuk a zenekaros ki-kicsodát, de előtte gyorsan nézzük mi is történik épp: tegnap is próba, ma este is próba lesz, szinte minden számot átdolgozunk az MR2 Petőfis akusztikus felvételre. Lesz itt country, pszichedélia, hegedűk, sztárvendégek (hohhhóó). Közben találtunk új koncertszervezőt is (erről majd egy későbbi blogban), na meg ma este ha a próba után nem leszünk hullák, akkor elmegyünk megnézni a 30Y-éket akik ma Pesten játszanak.

De nem ez a lényeg, jöjjön a ki-kicsoda újabb része, eddigi kis blogunk fénypontja.

 LIGETI GYURI - ének, gitárok


Bár a Puzzle kiscsalád egyes tagjaiban néhol túlteng a cinizmus, azért ez egyrészt csak a saját blogunk ahol elfogultak lehetünk, másrészt meg olykor jól esik kimondani. Ligeti Gyuri a Puzzle szíve, agya, motorja, énekese, gitárosa, mára az egyetlen alapító tag a zenekarban. Gyuriról sok mindent el lehet mondani, de mi arra vagyunk legbüszkébbek, hogy nem csak magyar szinten, de az angol évek után is mondhatjuk, a legnagyobb rakendroll arc és hang akit ismerünk. 

Alan McGee, akiről majd talán egyszer írunk hosszabban, a brit Creation Records egykori mogulja, és nem mellesleg smúzolós pajtása a a nagy rakendroll hősöknek Mick Jaggertől Liam Gallagherig, de ugyanúgy a Libertines-es Carl  Barat is ott héderezik nála, mint épp Robert Plant a Led Zep-ből. Na a lényeg, hogy az öreg skót kopasz azt találta mondani, hogy Gyuri pont olyan mint a 70-es évek John Lennon-ja, hangban, érzésben, dalokban. Ami azért már valami, mert bár mi is így gondoljuk meg ezt mondjuk, de mi pl. sosem találkoztunk vele.  Milyen volt a 70-es évek Lennonja? Épp szólóban nyomta a Beatles után, hol kicsit boszorkányos japán múzsájának, Yoko Ononak a kezét szorongatva, hol tőle elszakadva, jól berúgva, rakendrollt üvöltve az "elveszett hétvégén", mígnem idővel lenyugodott és '75-től már más szerepkörben, Sean mellett találta meg a békéjét.

McGee talán nem is gondolta, milyen szinten pontos volt a hasonlata. Gyuri már több mint tíz éve tolja a Puzzle ügyet, hogy szép legyen a keretes szerkezet, anno egy zenekarban kezdte Zságer Balázzsal, hogy aztán sok évvel később újra egy zenekarban tolják. Merthogy sok vendégeskedés után Gyuri mára oszlopos tagja a Zagarnak is, ahol Zságerrel ennyi év után is úgy működik a kémia, hogy koncerteken a bossanovából is színpadzúzó rakendrollt képesek transzformálni percek alatt.

De Gyuri Puzzle ember. Ő írja a dalokat, ha lelkes, egy nap alatt megírja, felveszi, lekeveri, de úgy, hogy arról a legnagyobb szakik sem mondanák meg, hogy épp a házistúdióban, vagy a londoni Seven Sisters Complexben készült. Gyuri ereje és hite vitte előre az ügyet, hogy legyen egy Csak játék lemezünk 2003-ban a Universalnál. hogy legyen  londoni kiköltözés, koncertek, turnék, kislemez. Szóval Gyuri végigcsinálta Londont, énekelt a Kula Shaker-es Crispian Mills-sel, jóbarátok lettek a Charlatans-os Tim Burges-szel. Volt, hogy elege volt, hogy feladta volna, de annál azért rakendroll arcabb, úgyhogy a mai napig tolja a szekeret.

Gyurihoz mindig oda lehet menni, lehet vele beszélni, meghallgat, odafigyel, ha létezik olyan hogy JÓ EMBER így nagybetűkkel, na akkor valószínűleg ő az. Amit őszintén szólva néha nem is értünk, hogy jön ez össze a rakendrollal. De nem is ez a lényeg. Érzi a rokkot, mindegy hogy 3 ember előtt tolja akusztikusan a Rézmálban, vagy 20.000 előtt az Eastern sugart üvöltve a Zagarral a Balaton Sound nagyszínpadán. (vajon a Népstadionban a Depeche Mode előtt milyen lesz?)

Egy biztos. Gyuri szíve csücske és fő vonala a Puzzle, és mivel ezt már 100x bebizonyította és láttuk, hát 101x is így lesz. Úgyhogy gyertek el koncertre, nézzétek meg mert ilyen rakendrollt ritkán látni, aztán koncert után menjetek oda hozzá dumálni, meg fog hallhatni. És még autogrammot is ad. A hírek szerint. Ha van tollad ha nincs. ;)

Hölgyeim és Uraim, a szorítóban, a kék sarokbaaaaann, Liiiigeti Gyöööööööörgy, Magyarország.

 

A jó kis kemény fotózással, próbákkal gazdagított hét után már pénteken este megindult a zenekar a helyes úton. (amúgy hamarosan majd az mr2 akusztikus készülődésről is beszámolunk...). Gyuri és Zsazsa ugyan fáradtságra hivatkozva hazafelé vették az irányt a próbáról, Huszár és Diktátor viszont - igaz külön úton -, de végül a Corvintetőre érkeztek a Gumipopra. Ami nem volt épp egy jó buli, de kiváló alkalmat adott arra, hogy Huszár ne maradjon szomjas és hajnalban vmi megmagyarázhatatlan okból egy ismerelten pinceklubban nézzen Depeche Mode koncertvideot a falra függesztett tévéken, miközben Diktátor a város egy másik részén rendőrügybe bonyolódott.
Amúgy tudtátok, hogy a Depeche Mode június Népstadion koncertjén a Gyurival felálló Zagar lesz az előzenekar? Mindegy, mellékszál csak..

Ám ez sem akadályozta meg Huszárt, hogy másnap összeszedje magát és a szakszerűen fordított Húzd és Medve szuper üzletében (gyengébbeknek Pull & Bear) a Vörösmarty téren igyekezzen valami kedvére való ruhát vadászni.

  • hogyan vásárol az ember ha másnapos?
  • be tudja csempészni az üzletbe az ásványvizét?
  • vajon ki zavarja meg a gondtalan vásárlást?

Ezekre és mág számtalan érdekes kérdésre is választ ad az alábbi videoblog, ami ezúttal nem meglepő, nem mulatságos, de egy másnapos hétvégén ne is várjatok mást.

 

Szépen készülünk a májusi MR2 rádiós akusztikus koncertünkre ezekben a napokban, sok próbával, meg szinte mindenkinek van másodállása is (Zagar, Nemjuci, Amber Smith - de erről még később), de addigis arra gondoltunk, hogy hát itt blogolunk jóideje, bemutatkozni viszont elfelejtettünk.

Ami nem szép dolog, úgyhogy ezt ezúton is pótoljuk. 6 részben szépen bemutatjuk a Puzzle kiscsalád minden tagját, Fecót, Zsuzskát, Huszárt, Gyurit és Diktátort, zárásképp pedig a família nem zenés, de szintén ugyanolyan fontos tagjait. Fogyasszátok egészséggel! 

GOLOVICS FERI - dob


Feri dobol. A dobos poszt nálunk mindig igencsak problémás volt. Talán még nem is számoltuk össze, de kezdett az alapító tag Riegler Attis, aki a londoni évek alatt távozott. Aztán jött Jurek (aka Blaskovics Gyuri), aki a kinti időszak második felét ütötte végig. Őt követte James Irving, aki azzal (is) kilógott a sorból, hogy angol, ráadásul az igen menő, major kiadós szerződéssel bíró, a Radiohead management által istápolt és elsővonalas brit sztárzenekarból, a 22-20s-ből érkezett. Amikor úgy döntöttünk, hogy hazaköltözünk, James ezt már nem tudta vállalni, ráadásul korábbi zenekara is újjáalakult, úgyhogy ideiglenes jelleggel mindössze 3 koncert erejéig csatlakozott hozzánk Romi (aka Roman Turtev).

De ekkor már éreztük, hogy közel az igazi, és nemsokára rátalálunk.....majd rá is találtunk Fecóra 2008 nyarán, immár itthon. És bár evidensnek tűnik, hogy ezt mondjuk de Feri aztán úgy passzolt a kirakósba, ahogy az meg van írva. Úgyhogy az az érzésünk, a dobos pozíció ingatagsága mostmár végre megszűnt.

A hosszúra nyúlt bevezetés után Fecóról.
Az az igazság, hogy Feri szerintünk mindent tud dobolni. A nyálas poptól (a zenekar nevét nem írjuk le, vajon kiről lehet szó? segítség: az énekes egy-egy szépen sikerült refrén vagy zongorakíséret után csókókkal illeti saját kezét, annyira szereti magát) az indiai zenén át a RAKENDROLLig. Ha ma visszanézünk, eleinte finomkodó is volt talán, de Gyuri kihozta Fecóból a hentest, és ma már úgy püföl, hogy mindannyian azt gondoljuk: ő a puzzle legjobb dobosa, pedig hát azért jó a mezőny.

A "Hentes" nevet nem mi találtuk ki neki. A februári visszatérő koncertünk után a hello.fm írta, hogy "Golovich Feri, a dobos, nem csak hasonlít egy hentesre, de úgy is játszik hangszerén, mintha épp egy fél disznót darabolna." Na jó, el kell ismernünk van némi közünk a hentes dologhoz. Amikor a Wan2 magazin jelezte, hogy csinálna velünk interjút a hazatérés kapcsán, úgy döntöttünk, mi magunk csinálunk hozzá egy fotósorozatot. Fecónál kicsit bajban voltunk, nem mintha probléma lett volna, de szakáll/image kérdésbe a Puzzle klasszikus értékeket vall. :) Úgyhogy Fanni segítségével (aki a fotózáson meg úgy általában is a zenekar stílusiránytűje, a Wan2-s képek ruha/haj/smink dolgai is mind az ő munkái) kikupáltuk Fecót, ami olyan jól sikerült, hogy azóta is az olasz amoroso fizimiskával dobolja végig a koncerteket.

És hogy egy kicsit BRAVO magazinosan zárjuk, ömlesztett ÉRDEKES apróinfok Fecóról: 

  • nem tudjuk Fecó kedvenc színét
  • tulképp fogalmunk nincs mi a kedvenc zenéje
  • lányok sírjatok mert száz éve boldog kapcsolatban él
  • ha valahonnan elkésünk, mindig ő a legidegesebb a zenekarból
  • ha épp hangszerre van szükségünk, tuti, hogy percek alatt szerez, lévén hogy másodállásban hangszerboltos
  • fejében van a teljes Zagar repertoár, lehet egyszer Gyurival majd alapítanak egy Zagar feldolgozás-zenekart

 

Hölgyeim és Uraim, kedves blogolvasó gyerekek, Golovics Fecó:

 

Ez a hét elég csendesen kezdődik zenei fronton, de hogy ne maradjunk hír nélkül, hát azért tegnap is történt valami.

A Wan2 interjúhoz, amit egyébként pont az ehavi számban olvashattok jó barátunk, Dávid csinált képeket. Maga a fotózás is megérne egy postot, még video is készült, amit jól előtúrunk majd egyszer, dehát a lényeg, hogy a Puzzle egy igazán rendes társaság, tudjuk, hogy a jó munkát és a szívességet viszonozni illik, így amikor kiderült, hogy Dávid képzős felvételijéhez kell egy kis asszisztálás, nem heztitáltunk: Huszár és barátnője felcsaptak alkalmi modellnek, míg Diktátor szaktudását ezúttal sofőr/road körben igyekeztünk hasznosítani.

Délután persze pont a legnagyobb dugó és eső közepén sikerült elindulni, a fények sem tűntek a legjobbnak, dehát ha egyszer menni kell akkor nincs mese.

Huszár még "b" zenekarának, az egyébként igazán kiváló Nemjucinak a próbáját is szépen arréb rakta, így 6 óra körül értünk fel a Várba. Merthogy Dávid elgondolosa szerint ez volt a megfelelő helyszín.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tulajdonképp az ember hiába él Pesten, el is felejti, milyen jó kis helyek vannak a Várban. Dávid konceptje szerint Huszár és Fanni egy párt kellett, hogy előadjanak, ami a kép tanúlsága szerint egészen ügyesen is ment nekik. Turistakerülgetés, helyszínkeresés, esőmegúszás után végülis nagyjából pont sikerült összehozni, amit a fotós mester eltervezett, ráadásképp az autóhoz menet még egy agresszívnek tűnő társaság kötözködését is sikerült megúszni, akiktől  végülg egy Gyurcsányos voodoo babát kaptunk útravalónak (teljesen komoly, mekkora ötlet, merchandise of 2009, most jut eszembe, Gyurinak még nem is mutattuk!).

Huszár végül elérte a Nemjuci próbát, Dávidnak meglettek a fotói, ráadásul miközben mi ügyködtünk, Gyuri felvett egy újabb igazán jó kis Puzzle slágert, amiről majd írunk holnap. Addigis csók.

Régen amíg a zenekar teljes egésze, vagy nagyobbik fele Londonban élt, nem annyira volt jellemző, de mióta mindenki hazaköltözött, hát igen sok időt tölt együtt a puzzle família. Ha jobban belegondolok, a héten szinte minden este csináltunk valamit, hol koncert, hol youtube videomutogatásba fulladó próba.

Na de péntek. A hirtelen jött jóidőben Pesten mindennek az epicentruma a Gödör, úgyhogy nézzük, hogyan is alakul egy hagyományos puzzle péntek este.

Mindenekelőtt enni kell. Erre a Puzzle törzshelye a nyári időszakban Katlan Tóni konyhája. Ilyen hagyományos sütögetős bódé, általában Millenáris parkban szokott állni, mindig oda megyünk, egyrészt mert Huszárhoz nagyon közel van és lusta, másrészt szeretjük a magyaros kajákat. Hát most is a Millenárisnál kerestük, ott nem volt, ám Huszár szemfüles barátnője levadászta, hogy kis időre a turistalehúzó Vörösmarty térre költöztek. Mindegy, ez sem akadályozott meg minket, hogy a pénteket Tóni konyhájában kezdjük, Gyuri, Huszár, Diktátor (Zsazsa igazoltan távol mohácsi húsvétezésen, Fecóról meg majd később) ahol azért a nagypéntekre tekintettel a húsokat kihagytuk, és maradt a böjti fröccs, perec, kalács.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tóninál jól belakva szépen átsétáltunk a Gödörhöz. Ha jó az idő, Pesten mindenki itt ücsörög. Nem tudsz úgy végigmenni, hogy félpercenként ne botolj ismerősökbe. De a koreogárfia már itt is a megszokott volt: gyorsan el a bazilika melletti éjjelnappaliba a borért, szenvedés a bornyitáson (amit ezúttal Gyuri oldott meg kulccsal), majd vissza a Gödörhöz. Most talán még piát sem kellett volna venni, mert annyi volt az ismerős, hogy 100 méter megtétele alatt Gyuri és Huszár a kínálgatott pancsok okán nem igazán maradt szomjas, mire a lépcsőkhöz értünk megvolt a hangulat. Lent jó barátaink és turnépajtásaink a 30Y-ék játszottak épp. Tömeg volt, jók voltak, de pár dalnál nem bírtuk tovább. A meleget.

Viszont ez is elég volt, hogy összefussunk az országos koncertrejáró verseny első helyezettjével. Ha jobban belegondolok, nem járunk túl sokat vidékre koncertre, de nem voltunk még úgy sehol, hogy Barbit ne láttuk volna. Legyen az Győr vagy Zalagerszeg. Hogy csinálja, nem tudjuk, ott van mindenhol. Napszemüvegét az ekkor a már végképp nemszomjas Huszár eltette volna, de nem sikerült a művelet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Huszár különleges képessége a hátoncipelés. Kellő mennyiségű alkohol elfogyasztása utána igen hosszasan tud így szállítani bárkit. Első körben ismerősöket, de ha a helyzet úgy kívánja, hát vadidegeneket is a hátára tud kapni. Puzzle taxi. Most Fecó volt a kiválasztott, aki éjfél után csatlakozott be, mert koncertezett egy másik zenekarával.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1 után az események már nem változtak. A részegek még részegebbek lettek, a józanok befáradtak, úgyhogy kb. így nézett ki az este.

Egyébként meg mindenkinek KELLEMES HÚSVÉTOT!!!

 

Engedjétek meg, hogy én is hozzájárulhassak ezen este dokumentálásához két kis közeli fotócskával. Ha valakinek Brokeback érzése támad, nos...hmmm... lehet, hogy nem véletlenül! Az elsőnél a Fecó fejét érdemes figyelni, a másodiknál pedig az elszánt tekinteteket! Mindenkinek jó pihenést!

Gyuri

És akkor íme tehát:

 

Szerdán hivatalosak voltunk a Radio Cafe Stockholm Syndrome c. műsorának a bulijába a Rézmál kávézóba. Az volt a terv, hogy Gyuri eljátszik pár akusztikus dalt és hurrá. De aztán rájöttünk, hogy ha már úgyis lemegyünk mind, akkor Huszár is beszállhatna.

Úgyhogy fél órával a koncert előtt szereztünk egy akusztikus gitárt neki is. Még szerencse, hogy a zenekar saját bejáratú hentese AKA Golovics Fecó dobos hangszerboltos, ki is választottunk egy szép félmillió forintos darabot.

Mire odaértünk a Rézmálba, már lehetett is kezdeni. Egy dalt felvettünk, ez az EGYÜTT, a zenekar leendő kiváló emó slágere. Szép darab, hallgassátok egészséggel.

  

A minap levelet kaptunk Londonból barátainktól, hogy bizony érdemes megtekinteni a maps.google.com -ot, mert érdekes dolgokra figyelhet fel a netező rajta.

A lényeg az, hogy meg kellett tekintenünk hajdani lakhelyünket az új googlemap funkcióval, melynek lényege, hogy utcaképet is láthat az ember, ha akarja. Nos, mi a London, 33 Queen Elizabeth's Walk, Buckingham Court alatt éltünk kinntartózkodásunk alatt, melynek bizonyítéka is jól látható a már említett utcakép funkción.

Lesifotósok - visszaköltözésünk napján - még egyszer meg akarták örökíteni, hogy hogy is kell szakszerűen elpakolni Dictator úr erősítőjét, hangfalát egy a közelbán álló mikrobuszba. Sajnos a végeredmény nem látszik, de a folyamat igen, ugyanis nyomon követhető, hogyis történt mindez. Ugye nem kell mondanom, hogy egy valag pénzzel jutalmaztak minket, hogy részt vegyünk ebben az akcióban. Azóta nem is dolgozunk, csak a zene van!!! Ha kíváncsiak vagytok rá hogy élte mindennapjait a Puzzle énekese és basszerosa Londonban, akkor ajánlom az oldalt! Vicces, hogy pont akkor és pont ott...
Gyuri

 


Nagyobb térképre váltás

bizony. most látjuk mi is. a pontos lista:

 

 

 


2009. március 30. - április 5.

1. miss platnum: why did you do it
2. little jackie: the world should revolve around me
3. depeche mode: wrong
4. santogold: l.e.s. artistes
5. airborne toxic event: gasoline
6. nat king cole: more and more of your amour (bitter:sweet remix)
7. kylie auldist: just say
8. the puzzle: you don't love me
9. laura izibor: shine
10. rosalia de souza: carolina carol bela


úgyhogy ez tök jó.
akinek van kedve és ráér, holnap jöjjön a Rézmálba, ahol elvileg akusztikus koncertet játszottunk volna, de rájöttünk, tolunk inkább egy rakendroll szettet.
gyertek!!!